vietnam-van-noord-naar-zuid.reismee.nl

Ninh Binh

Onderweg naar Ninh Binh konden we mooi van alles zien, zoals ook hier de meest afgeladen scooters, scooters met aanhangwagen, scooters met vierdubbele kippenhokken achterop en de typische slippers die de mensen hier allemaal dragen. De huizen zijn hier overigens 2 meter breed, lang en hoog. Ze betalen hier heel veel geld voor het aangezicht van het huis. Ziet er wel gek uit hoor zo'n smal, hoog, lang huisje.

Aangekomen in Ninh Binh waar we de grootste pagode in Zuid-Oost Azië bezoeken. De Bai Dinh Pagoda. Vanavond stond de specialiteit van Ninh Binh Vietnam op het menu: berggeitenvlees.

Berggeitenvlees is het unieke en beroemdste gerecht in Ninh Binh. geitenvlees in Ninh Binh is lekkerder dan geitenvlees in andere gebieden omdat de geiten op de kalkstenen berg leven, vrij om te rennen en een verscheidenheid aan kruidenbladeren eten, dus het geitenvlees is lekkerder en gezonder dan dat op andere plaatsen. Daarna geproost met een klein kommetje "Geitenwijn" (klotenwijn) dan weet je waarvan dat gemaakt wordt. En...........brrrr het smaakt zo vies het is niet uit te leggen, beslist geen aanrader!!

Toch een bijzondere ervaring om mee te mogen maken.



Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!